Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home2/eurekan1/kadety.org.ua/engine/modules/rotator.php on line 13
Загальноліцейний урок «Ми – спадкоємці традицій Володимира Великого» до ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

27.07.2022р. в ліцеї – інтернаті №23 «Кадетський корпус» відбувся загальноліцейний урок «Ми – спадкоємці традицій Володимира Великого» до ДНЯ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ, ДНЯ ПАМ'ЯТІ ВОЛОДИМИРА ВЕЛИКОГО, ДНЯ ХРЕЩЕННЯ РУСІ-УКРАЇНИ.Сьогодні, у важкі часи для нашої держави, в особливих умовах військового стану, ліцей-інтернат №23 «Кадетський корпус» імені Володимира Великого Шевченківського району міста Києва вітає всіх з Днем української Державності, Днем Хрещення  Київської Русі-України, Днем пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира!  

       Хрещення Київської Русі-України стало поворотним для нашої історії. Рівноапостольний князь Володимир Великий приніс на київські землі християнство, що стало основою наших духовних та культурних традицій.

Ця знаменна подія задала вектор розвитку нашого народу на тисячоліття вперед.

Ліцеїсти «Кадетського корпусу» імені Володимира Великого бажають всім духовної міці,  незламної віри в мирну та непереможну Україну. Діти України- за МИР!

В цьому році наш освітній заклад 28 липня святкує вже другу  річницю присвоєння імені Володимира Великого. Урочисте відкриття уроку відбулось загальним виконанням Державного Гімну України.

Слово вчителя історії та права Ковальова В.Є.  «Володимир Великий – засновник української державності»:

«У своїй промові при підписанні  Указу про затвердження «Дня Української державності Президент України Володимир Зеленський сказав : «Ми молода держава з тисячолітньою історією. ми молода родина зі славетної династії Русі-України, з роду  засновників, роду хрестителів, хороброго роду, мудрого козацького роду».

   Наша столиця – Київ заснована на шість століть раніше Москви.  Територія Русі-України не була захоплена жодним завойовником.  Наші  славетні князі Аскольд і Дір, Олег, Ігор,   не один раз піднімали прапор перемоги над столицею Візантії Константинополем. Князь Святослав був найкращим полководцем тих часів і був названий Святославом Хоробрим.

   За часів князя Володимира  Русь стає найбільшою централізованою  державою світу, досягає світової могутності, світового визнання. В народі його назвали   «Володимир Великий», «Володимир Ясне сонечко»

   Славні традиції Володимира Великого продовжили князь Ярослав Мудрий, король Данило Галицький, які зберегли і укріпили українську державність.

    Окремою сторінкою історії нашої державності є Запорозька Січ, яку український історик Микола Костомаров називав «козацько-селянською православною республікою» - козаки створили першою і єдину на той час   республіку у світі.

   У результаті перемоги  Богдана Хмельницького у національно -визвольній війні була утворена могутня держава Військо Запорозьке (Гетьманщина). 

         Великий внесок у боротьбу за  державну незалежність зробив  славетний гетьман Іван Мазепа.

          За часів гетьманства  Пилипа Орлика було затверджено конституцію  нашої  держави. першу у світі конституцію.

       Новий етап державотворення починається  на початку ХХ  ст.  У січні 1918 Центральна Рада під керівництвом Михайла Грушевського проголосила незалежність Української Народної республіки, у квітні 1918 року гетьман Павло Скоропадський проголосив утворення Української держави, у грудні проголошено відродження УНР-Директорії -лідерами якої були Володимир Винниченко та Симон Петлюра.

Сучасна історія української державності починається з прийняття  « Акту проголошення незалежності України» 24 серпня 1991 року. Після референдуму 1 грудня 1991 року Україна стала незалежною державою і тримала міжнародне визнання. Першим президентом став Леонід Кравчук.

Найважчі випробування лягли на плечі сучасного президента Володимира Зеленського, йому, як Верховному головнокомандуючому ЗСУ, прийшлося знову відбивати чергову агресію Росії.  Ми дуже сподіваємося на те, що в цих умовах агресор зазнає поразки. В нашій боротьбі нам допомагає весь світ. Ми переможемо  і попереду нас чекає  майбутня тисячолітня історія української державності!»

Далі ліцеїсти та педагоги переглянули відео – привітання від педагогів ліцею, що зараз боронять Україну на фронті. Відбувся патріотичний флеш-моб «ЛИСТИ ПЕРЕМОГИ»: кадети та панянки, педагоги написали листи до бійців, що знаходяться на лікуванні у Київському військовому шпиталі. Організатор акції -   вчитель української мови та літератури Степна В.О.

     Всі разом і педагоги і ліцеїсти  вшанування загиблих ГЕРОЇВ хвилиною мовчання.

Відбулось  анонсування початку краудфандінгової компанії по збору коштів серед школярів України та вихованців ліцеїв з посиленою військово – фізичною підготовкою  для підтримки Української авіації, зокрема закупівлі сучасних літаків – винищувачів "F-16”.

           Дорогі громадяни! Нехай Господь по молитвах святого рівноапостольного князя Володимира Хрестителя береже Україну та всіх нас! БАЖАЄМО Україні МИРНОГО НЕБА! БОЖОГО БЛАГОСЛОВЕННЯ НАШІЙ ДЕРЖАВІ! УКЛІН ТА СЛАВА ВСІМ, ХТО БОРОНИТЬ ЗАРАЗ УКРАЇНУ! ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ, ЩО ВІДДАЛИ ЖИТТЯ ЗА НАС!

Вітаємо з ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!

Переглядів: 704 | Додав: kadet | Дата: 27-07-2022, 14:45
МИ У СОЦМЕРЕЖАХ
КАЛЕНДАР
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
НОВИНИ ОСВІТИ

XML error in File: http://osvita.ua/rss/news/

  XML error: XML_ERR_NAME_REQUIRED at line 1
© 2015-2022 Ліцей інтернат №23 - Всі права захищенно.