Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /home2/eurekan1/kadety.org.ua/engine/modules/rotator.php on line 13
«Слідами героїв – доля польських та українських солдатів до 100-річчя битви під Варшавою».

«Слідами героїв – доля польських та українських солдатів до 100-річчя битви під Варшавою». Це назва міжнародного польсько-українського освітнього проекту, започаткованого ВГО «Всеукраїнська асоціація «Кадетська співдружність» у співпраці з Польсько-українською радою молодіжних обмінів, Міністерством національної освіти Республіки Польща, Дирекцією Об’єднаних Технічних Шкіл м. Ченстахова та ліцеєм-інтернатом № 23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району м. Києва ім. Володимира Великого.

15 вересня 2020 року стартував міжнародний освітній проект «Слідами героїв  – доля польських та українських солдатів до 100-річчя битви під Варшавою» за участю учнів ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» з посиленою військово-фізичною підготовкою Шевченківського району м. Києва ім. Володимира Великого та учнів кадетського класу Технічної школи м. Ченстохова (Польща).  Польські та українські учні в єдиному on-line класі прослухали лекцію професора Гданського університету пана Роберта Новаковського «Битва під Варшавою» під час польсько-більшовицької війни».

Учні мали можливість поспілкуватися та обмінятися думками щодо теми лекції.

З української сторони в on-line уроці брали участь вчителі історії Василь Ковальов та Ігор Мельник.

Технічну сторону проекту забезпечувала вчителька інформатики Олена Ястребова.

Загальне керівництво заходом особисто здійснювала директорка ліцею-інтернату № 23 «Кадетський корпус» Наталія Головіхіна.

Проект отримав фінансування від Польсько-української ради молодіжних обмінів з гранту Міністерства національної освіти і реалізується у віртуальному просторі. Головним завданням проекту є поширення історії серед молоді та привернення інтересу до національної спадщини, а також інтеграція польської та української молоді.

Також учасники проекту візьмуть участь у подальших заходах: конференціях, музейних уроках та онлайн-майстер-класах, віртуальних прогулянках тощо. Таким чином вони ознайомляться з місцями, важливими з історичної точки зору,  розширять свої знання про події 100-річної давнини, коли Польща відновлювала свою незалежність разом з Україною.

Крім того, учні польських та українських шкіл матимуть можливість продемонструвати творчі здібності, створюючи, серед іншого, мультимедійні презентації та розв’язуючи завдання вікторин.

Цей проект готувався заздалегідь. Ще у минулому році між ліцеєм-інтернатом № 23 «Кадетський корпус» та Дирекцією Об’єднаних Технічних Шкіл в м. Ченстохова (директор пан Марек Фішер) було підписано лист про наміри. На час підписання листа про наміри польський освітній заклад очолював пан Рафал Піотровський.

Проект був започаткований за ініціативи випускника Львівської РСШІ з посиленою військово-фізичною підготовкою пана Еріка Матецького – ентузіаста культурних, освітніх та спортивних контактів між польською та українською молоддю у співпраці з виконавчим директором ВГО «Всеукраїнська асоціація «Кадетська співдружність»  Євгеном Смушковим.

Пан Ерік Матецький виступив і перекладачем з польської мови, і додатковим лектором, адже він добре знається на історії і традиціях Польщі.

Проект «Слідами героїв» стане першим кроком у створенні в ліцеї-інтернаті учнівського гуртка з полоністики з метою поглибленого вивчення польської мови, історії, етнографії та культури.
За матеріалами: http://cadet.org.ua/item/389-slidami-gerojiv-dolya-polskikh-ta-ukrajinskikh-soldativ-do-100-richchya-bitvi-pid-varshavoyu

Переглядів: 630 | Додав: kadet | Дата: 20-09-2020, 12:35
МИ У СОЦМЕРЕЖАХ
КАЛЕНДАР
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
НОВИНИ ОСВІТИ

XML error in File: http://osvita.ua/rss/news/

  XML error: XML_ERR_NAME_REQUIRED at line 1
© 2015-2022 Ліцей інтернат №23 - Всі права захищенно.